22 juni 2016
https://admin.purepascale.com/wp-content/uploads/2023/02/Feeling20-20David20Ludwig201600x755202_1.jpg

Over voedingsleer en professor Ludwig

Nieuws Interviews met deskundigen Gezondheid Pers

Voor haar nieuwe boek Puur Pascale. Geen dieet, wel een levenswijze, trok Pascale Naessens naar Boston, voor een gesprek met drie van de meest vermaarde voedingsdeskundigen ter wereld. Bijt de spits af: David Ludwig, die de strijd aangaat tegen (kinder)obesitas.

In de vitrine van de boekhandel van Harvard University zie ik het baanbrekende boek liggen van de man die ik zo meteen ga interviewen. David Ludwig is professor aan Harvard University, volgens het CWUR (Center for World University Rankings) de beste universiteit ter wereld. Hij is ook researcher aan Boston Children’s Hospital, een departement van Harvard Medical School, en professor voedingsleer aan Harvard School of Public Health. Te veel titels om op te noemen, dus ik ben aardig zenuwachtig. Ludwig schreef het boek Always Hungry, dat binnenkort in de Nederlandse vertaling in de boekhandel zal liggen met als titel Altijd trek?. Als culinair en voedingsauteur mag ík een korte quote voor op de kaft schrijven, een hele eer. Hoewel ik zijn boek grondig heb bestudeerd, heb ik David Ludwig nog nooit ontmoet. Hij wordt in The New York Times omschreven als de grote bestrijder van obesitas, vooral bij kinderen. Ik ben speciaal naar Boston gevlogen om hem, en nog een aantal andere voedingsdeskundigen die tot de wereldtop behoren, te interviewen. Boston is een historische stad met veel oude gebouwen en herinneringen aan een roemrijk verleden, maar ik ben hier niet naartoe gekomen als toerist.

Ik wil met David Ludwig praten over zijn visie op voeding en die kennis zal ik gebruiken om de theorie over gezonde voeding die ik in mijn boeken meegeef, volledig wetenschappelijk te onderbouwen. Mijn boeken zijn in de eerste plaats kookboeken, maar ook kennis over voeding is belangrijk. En die wil ik nog het liefst horen uit de mond van de topspecialisten.

 

In het voorjaar van 2016 interviewde ik enkele gerenommeerde voedingsexperten ter voorbereiding van mijn nieuwe boek Puur Pascale. De interviews verschenen in Feeling magazine; het gesprek met professor David Ludwig vind je hieronder.

https://admin.purepascale.com/wp-content/uploads/2022/07/Feeling20-20Varieer20met20vet20-20David20Ludwig-scaled.jpg

Feeling - Varieer met vet - David Ludwig_0

Blogartikel delen

Gerelateerde blogberichten